Czekolada Difloschoco wzmacniająca formę
Dbając o swoją zdrową dietę oraz sprawność fizyczną często wyrzekamy się wielu przyjemności, między innymi jedzenia słodkości. A co, jeśli istnieje czekolada, która pozwoli Ci na wzmocnienie swojej formy? Skusisz się na nią? Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego artykułu nie będziesz miał już żadnych wątpliwości.
Czekolada wspierająca Twój organizm
Difloschoco to połączenie najwyższej jakości składników: najlepszej belgijskiej czekolady oraz synbiotyku, czyli żywych kultur bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 i prebiotyku – inuliny. Wspólnie wpływają one na działanie naszego organizmu wspierając prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz pokarmowego. Difloschoco wspomaga również aktywność układu mięśniowego, co może być niezwykle istotne dla intensywnie trenujących osób.
Synbiotyk = probiotyk + prebiotyk
Synbiotyk to połączenie probiotyku, czyli żywych kultur bakterii mających dobroczynny wpływ na organizm oraz prebiotyku będącego składnikiem odżywiającym i aktywującym bakterie. Probiotyk w Difloschoco stanowią pożyteczne bakterie Bacillus coagulans GBI-30, pomagające w utrzymywaniu równowagi mikrobiologicznej układu pokarmowego przez nie dopuszczanie do osiągnięcia przewagi bakteriom chorobotwórczym. Działają one również na układ odpornościowy wspierając jego właściwe funkcjonowanie. Natomiast prebiotykiem jest inulina, substancja nie trawiona przez układ pokarmowy, pobudzająca bakterie do wzrostu i namnażania po dotarciu do miejsca działania.
Nietypowa forma bakterii
Bakterie Bacillus coagulans GBI – 30 są wyjątkowe, ponieważ posiadają zdolność do tworzenia ochronnych form - przetrwalników. Białkowa otoczka przetrwalnika zapobiega przed niekorzystnym wpływem środowiska, kwasu żołądkowego, żółci, a przede wszystkim antybiotyku. Pozwala to na spożywanie Difloschoco także w trakcie antybiotykoterapii. Przetrwalnik charakteryzuje się uśpieniem, aktywowany jest dopiero po dotarciu do jelit, gdzie panuje odpowiednia temperatura oraz obecne są pokarm i woda. Skutkuje to jego pobudzeniem i przejściem do naturalnej formy, która zwiększa swoją liczbę, a następnie dobroczynnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.
Podstawowe działanie Difloschoco
Difloschoco wzmacnia odporność przez mobilizowanie komórek immunologicznych do efektywniejszej walki ze szkodliwymi bakteriami i wirusami, zapobiegając w ten sposób rozwojowi groźnych infekcji. Czekoladki pozytywnie działają również na układ pokarmowy wspierając wzrost i namnażanie dobrych bakterii. Pozwala to na utrzymanie prawidłowej równowagi mikroflory w jelitach, co zmniejsza ryzyko pojawienia się biegunek, także tych związanych z przyjmowaniem antybiotyku. Codzienne stosowanie Difloschoco ograniczy występowanie bólów brzucha i wzdęć, posiadających nieznaną przyczynę. Usprawni także trawienie białek roślinnych i laktozy niwelując występujące nieprawidłowości.
Difloschoco odpowiedni dla regeneracji mięśni
Intensywne treningi powodują niejednokrotnie uszkodzenia mięśni oraz ich ból. W konsekwencji nie sprzyja to dalszym ćwiczeniom i podejmowaniu codziennej aktywności. W celu uniknięcia poważnych kontuzji istotna jest regeneracja mięśni. Wyniki badań naukowych wykazały, że przyjmowanie szczepu Bacillus coagulans GBI – 30, który zawarty jest Difloschoco chroni mięśnie przed rozległymi uszkodzeniami i może pomagać w ich regeneracji. W konsekwencji wspomaga również osiągnięcie wyższej sprawności fizycznej.
Zalety czekolady
Difloschoco to najlepsza belgijska czekolada (55% kakao), która dostarcza organizmowi witaminy A,B, C, D, E oraz wapń, żelazo, magnez, potas i cynk. Dodatkowo zawiera również substancję odpowiadającą za produkcję w organizmie endorfin – „hormonu szczęścia”. Doskonały smak czekolady Difloschoco wynika z zastosowania naturalnego cukru – maltitolu, który jest mniej kaloryczny niż biały cukier i jednocześnie minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy.
~ Michał Taisner, Smart Pharma
Więcej informacji
Informacje na temat produktu znajdziesz na stronie producenta Smart Pharma - Difloschoco